Hva blogging egentlig er

Det kan være skummelt å definere fenomenet blogging, da det finnes utallige typer og former. Mange tenker sponsing av vippeextensions og «dagens outfit» når de hører ordet blogging, men etter jeg begynte å blogge selv, har jeg funnet ut at dette fenomenet er så mye mer enn det. Jeg skal derfor forsøke å beskrive hva blogging faktisk er, utfra mitt synspunkt og mine erfaringer som digital markedsføringsstudent.

En digital CV
Så mye som 80 % av alle arbeidsgivere ”Googler” kandidaten før et eventuelt jobbintervju, og ved å ha en blogg vil man bygge seg en digital CV. Her kan man vise seg frem på en bedre, og mer hensiktsmessig måte enn ved en tradisjonell CV – arbeidsgiver kan se hva du står for, mener og interesserer deg for, samt dine skriveferdigheter og presentasjonsevner. Din digitale CV kan altså bli et fint utgangspunkt for en vei inn i arbeidslivet.  

God trening i rettskriving
Øvelse gjør mester – ved å skrive mye vil de aller fleste bli bedre i rettskriving. Ved å drive en blogg kan man få mengdetreningen man gjerne ikke får andre steder, uten at det skal vurderes på noe vis. I tillegg er det en god mulighet til å utforske emner man interesserer seg for og vil se nærmere på, og også utvide ens faglige kompetanse.  

En plass for å ytre meninger
Du bestemmer hva din blogg skal inneholde – det fungerer som din personlige ytringskanal. Selv om blogg i stor grad er forbundet med sminke og klær, er det ikke alle blogger som er slik – en blogg kan like gjerne være et sted hvor man kan dele meninger og nyheter innenfor politikk, teknologi, sport og underholdning.

Et steg ut av komfortsonen – flere ganger
Mange, meg selv inkludert, er altfor dårlige på å ta steget ut av komfortsonen. En blogg er et genialt verktøy hvor man kan øve seg på nettopp dette – du kan sitte hjemme i din egen sofa i trygge omgivelser, mens du tar steget ut av komfortsonen på nett. Man trenger heller ikke ”ta helt av” fra starten – for mange vil det i første omgang være en god start bare å opprette bloggen og skrive et om meg-innlegg, eller legge ut en liten video.

Et sted man kan prøve og feile før man kommer i arbeidslivet – uten at noen skal gi deg en vurdering
I det man kommer ut i arbeidslivet er det på mange arbeidsplasser fokus på å prestere, levere og å kunne vise til resultater. En blogg kan være en god øvingsarena før man havner i en slik situasjon – bare fordi man på papiret har kompetanse innenfor et fagfelt, betyr ikke det at det sitter hundre prosent i praksis. På en blogg kan man øve seg på å implementere ulike systemer som Google Analytics og Google Tag Manager, samt lære seg hvordan man kan håndtere problemer knyttet til disse systemene. Her kan man bli positivt overrasket over hva man greier å løse når man virkelig går inn for det!

Bilde: herfra

Dette er altså noen av de erfaringene jeg har gjort meg etter jeg begynte å blogge selv. Selv om blogging i starten kun var ubehagelig, klarer jeg nå og se de positive sidene dette bringer med seg, og det å trykke «publiser» er ikke lenger like skummelt. Er du i tvil vil jeg i hvert fall anbefale å gi det et forsøk – forhåpentligvis vil du få de samme positive erfaringene som jeg har fått!

2 thoughts on “Hva blogging egentlig er

  1. Takk for kjempe interessant og absolutt lærerikt innlegg Louise, det du skriver stemmer så absolutt!
    Det var et stort skritt utenfor komfortsonen å starte bloggen, men jeg er selv på det stadiet nå at det å trykke «publiser» ikke lenger er skummelt :)!

    Stå på videre, du skriver veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *